DELF

 

Incepând din anul 2015, Școala Gimnazială ,,AL.I.CUZA” Brăila devine centru delocalizat de examinare DELF în baza convenţiei semnate cu Institutul Francez Bucuresti și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Diploma de limbă franceză DELF se adresează elevilor care doresc să îşi valideze nivelul de cunoştinţe de franceză, fiind recunoscută atât pentru admiterea în universităţile din România cât şi în universităţile şi instituţiile din strainatate. Pentru sesiunile de DELF accesati link-ul www.institutfrancais-roumanie.com sau pagina de facebook: DELF-Braila-Scoala-Gimnaziala-AL.I.Cuza.

DELF reprezintă 4 diplome independente, fiecare validând un nivel de competenţă corespunzând Cadrului comun de referinţă pentru limbile străine al Consiliului Europei. Diploma DELF este  diploma oficiala eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză si este valabila pe viață.

  • DELF A1 pune în valoare cunoştinţele dobândite de începători şi validează competenţele care se înscriu în nivelul de « descoperire » al limbii franceze.
  • DELF   A2 validează competenţa lingvistică a unui utilizator elementar la nivelul de «supravieţuire», cel al raporturilor sociale,al petrecerii timpului liber,al călătoriilor.
  • DELF B1 validează un nivel de competenţă care corespunde deja unui utilizator aproape independent al limbii franceze.Este vorba de nivelul prag.
  • DELF B2 se concentrează asupra eficacităţii argumentării,uşurinţei comunicării în context social şi asupra unui grad ridicat de conştientizare a funcţionării limbii.Este nivelul utilizatorului independent.

Și copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani au posibilitatea să obțină prima lor diploma de limba franceză: DELF Prim. Diploma este eliberată de Ministerul Francez al Educației Naționale și este valabilă pe tot parcursul vieții. Obținerea diplomei DELF Prim este ocazia pentru copil de a-și pune în valoare competențele în franceză, de a fi recompensat pentru munca lui și de a se obișnui cu examenele pentru obținerea unei diplome înca de la începutul învățării francezei.

Diploma DELF Prim reprezintă un prim pas în obținerea unor diplome de nivel superior la gimnaziu și liceu.

 

Perspectivele de scurta și lunga durata oferite de obtinerea unei diplome DELF sunt multiple: Diploma DELF este un atestat pe viata recunoscut oriunde în lume. Perpectivele pe care le ofera sunt admiterea în universități din Franța și în țările francophone, obținerea de burse de studii, înscrierea la masterate fără test de limba. De asemenea, titularul diplomei DELF va fi scutit de proba de limba franceză la admiterea la liceu cu program bilingv, la clase cu predare intensivă a limbii franceze sau de la proba de limba franceză de la examenul de bacalaureat.

 

Responsabil centru de examen DELF,

Prof. limba franceza DANIELA PETRE